Ga naar de inhoud

Training

ADVIES

– Performance verbetering –  

Hoe verbeter je de performance van medewerkers en leidinggevenden? Hoe bereik je effectieve gedragsverandering en betere resultaten? Welke leercultuur en opleidingsbeleid past hierbij? Voor ICM geeft ik o.a. de opleiding: Opleidingskunde (post-HBO) en Introductie Learning & Development

Ik heb veel ervaring in het opzetten van (corporate) curricula op het gebeid van leiderschap, persoonlijke effectiviteit als teamontwikkeling. Ik werk graag met een modulaire aanpak waarbij we gebruiken wat effectief werkt in jullie organisatie.

– Leiderschap ontwikkeling –

Leidinggevenden spelen een cruciale rol bij de performance van de medewerkers. Hoe doen ze dit effectief en hoe stimuleren ze alle teamleden het beste uit zichzelf te halen? Welke leiderschapsstijl past bij de huidige situatie en uitdagingen van uw bedrijf?

Vaak werk ik met leiderschapstrajecten waarbij we starten met een 360 vragenlijst, waarna leerdoelen helder worden en het traject modulair en op maat ingericht kan worden.

– Talentontwikkeling –

Gebruik maken van je talenten leidt tot excellent gedrag. De dingen die je graag doet, ben je ook vaak goed in en dat leidt weer tot goede resultaten. Hoe maak je gebruik van het talent in je organisatie? Weten jullie wie de talenten zijn en wat ze nodig hebben om excellent te presteren? Zijn de key posities in kaart en is de succession planning op orde?

Als Learning & Talent Manager heb ik dit soort vraagstukken voor een grote corporate opgepakt en als coach is individuele talentontwikkeling een belangrijk thema in veel loopbaan en business vraagstukken.

– Duurzame inzetbaarheid –

De thema’s die nu zeer relevant zijn: werkstress, energiebalans & werkplezier, thuiswerken, ziekteverzuim en mobiliteit.

Dit zijn vraagstukken die beginnen bij het herkennen en erkennen van de eerste signalen. Hoe blijf je goed in contact met je medewerkers? Hoe voer je hier het goede gesprek over? En wie heeft hier nu welke verantwoordelijkheid in?

Graag help ik om hier kritisch over mee te denken, om zowel tot strategische als praktische oplossingen te komen. Klik hier voor een vrijblijvende afspraak om een beeld te krijgen van mijn aanpak.

Ontwikkelen

– Sessies met resultaat –

Het goed begeleiden van een sessie start bij de vraag: ‘Wat wil ik bereiken?

Ik ontwerp en ontwikkel sessies op veel verschillende gebieden: van praktische workshops tot inspirerende leadership journeys. Bij het ontwerp betrek ik graag de doelgroep en integreer ik de werksituatie door te werken met real-life dillema’s of essentiële momenten. Blendend vormen met Webinars of online coaching behoren ook tot de mogelijkheden.

– Corporate academies –

Door training en verandertrajecten innovatief te combineren, kan ik nieuwe, op maat gerichte scholingsprogramma’s neerzetten. Dit is vaak een opleidingshuis met leerlijnen per functie of rol in de organisatie. Maar ook leerlijnen die worden ontworpen als groeimodel opgebouwd uit meerdere leermethodieken (70-20-10).

– Maatwerk trajecten –

Om met de complexe uitdagingen en dilemma’s van deze tijd om te kunnen gaan, vertaal ik dit naar concrete leer- en ontwikkelprogramma’s waarin we net even anders denken, doen en samenwerken. In co-creatie maak ik concrete oplossingen voor uw organisatie- en leiderschapsvraagstukken.

Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn dan kunnen we altijd een vrijblijvende afspraak maken.  

TRAINEN

– Faciliteren van sessies –

Ik begeleid bosdagen maar ook of langdurige ontwikkeltrajecten. Faciliteren van sessies en het trainen van mensen is een van mijn passies. Dit kan zowel online als face-to-face.

Soms is het nodig om medewerkers met elkaar in gesprek te krijgen om zo tot een effectieve samenwerking te komen. Soms is het doel vernieuwen en inspireren? En soms gaat het echt om het aanleren van vaardigheden en gesprekstechnieken.

Maar altijd is het enthousiast, positief, doortastend en met een beetje humor!

 – Train-the-Trainer –

Het is vaak interessant om interne medewerkers op te leiden tot on-the-job-trainer. Op deze manier kan kennis intern beter geborgd worden. Een (op maat gemaakte) train-the-trainer opleiding kan helpen om de juiste vaardigheden te beheersten om zo ook kennis goed over te dragen.

Hebben de ervaren trainers een verdieping of verbreding nodig van hun trainer skills? Of juist meer digitale training skills zoals het begeleiden van een Webinar? Of is het trainersvak nog relatief nieuw?

Bij dit soort vraagstukken kan een train-the-trainer uitkomst bieden. Voor ICM geeft ik de NOTRA gecertificeerde trainersopleiding. Graag geef ik ook voor uw organisatie een passende train-the-trainer.

Meer weten over mijn manier van trainen en faciliteren!

Klik hier voor een korte demo in uw organisatie. 

Vragen?